- Tarieven - 

1. Komt het ziekenfonds tussen voor psychotherapie?

Neem contact op
Neem contact op
Heb je het gevoel vast te zitten en ben je niet langer gebaat bij goedbedoeld advies van je omgeving?
Take the first step!

-Even when you don't see the whole staircase-

Voorlopig kom ik niet in aanmerking voor een tussenkomst via het ziekenfonds, omdat ik nog in opleiding ben. Indien je graag een psycholoog of therapeut wil contacteren waarbij je recht hebt op een tussenkomst, neem dan contact op met je ziekenfonds.

2. Wat is het verschil tussen een psycholoog en een psychotherapeut?

Een psycholoog heeft een diploma behaald in Psychologie. Een psychotherapeut heeft een therapeutenopleiding gevolgd. Sommigen doen beide studies. Er zijn voorlopig geen wettelijke richtlijnen die het statuut bepalen. Er zijn weinig doorslaggevende bewijzen die kunnen aantonen wat nu exact de beste resultaten oplevert in de behandeling.

3. Hoe kies ik best een therapeut?

Studies tonen aan dat het welslagen van therapie voor 30% wordt toegewezen aan de onderlinge vertrouwensband met de therapeut en voor 15% wilskracht van de cliënt. Contacteer mensen die je aanspreken voor een kort kennismakingsgesprek en voel vooral aan bij wie je het meeste vertrouwen voelt. Volg daarin eerder je buikgevoel.

3. Hoe ziet een coachingstraject of therapeutische begeleiding eruit?

Het is niet wenselijk om één bepaalde standaard te volgen voor een traject. Iedereen is uniek, met een eigen levensweg, eigen obstakels en eventuele doelstellingen. Daarom is een traject op maat een absolute must. In een telefonisch kennismakingsgesprek geef ik graag antwoord op je vragen en schets ik graag de context voor jou. Ook kan ik al een indicatie geven van een traject.

About us
- F.a.Q -